MICHA KAT – LEES MEE MET VLUCHTELING MICHA KAT (64): JORG FRIEDRICH | THE BOMBING OF GERMANY 1940-1945

In de zomer van 2013 kreeg ik een affaire met een Nederlandse vrouw, die al tientallen jaren in Duitsland woonde, in een klein dorp vlakbij Bad Kissingen in Noord Beieren. Ik had haar leren kennen op een ‘complotweekeind’ ergens anders in Duitsland, vlak over de Nederlandse grens bij Salzbergen, dat was georganiseerd door Myra -in die dagen een ‘vooraanstaand figuur’ in de wereld van de alternatieve media met een eigen internet radioshow. Daar kwam destijds de ‘elite’ van de ‘plotterswereld’ bij elkaar in een oud hotel – allemaal mensen, die de ‘narrative’ van de MSM verwierpen en ‘het licht van de waarheid’ hadden gezien. Catharina viel me direct op – een knappe, oudere vrouw met een bijzondere uitstraling, autonoom, onkwetsbaar. Zij zat in allerlei Duitse complotgroepen, zeg maar de verre voorlopers van de gele hesjes, en kende mij van internet. Ik was in die tijd meer dan nu (2019) een ‘leider’ van de beweging en zij sprak steeds weer haar bewondering uit voor mijn werk, wat natuurlijk vleiend was. We maakten samen een video in het Duits, waarbij zij mij interviewde en toen sloeg er echt een vonk over. Enige weken later nam ik de trein naar Fulda, waar ik haar ontmoette in een soort clubhuis van ‘het verzet,’ waar ook regelmatig lezingen en bijeenkomsten werden gehouden. Was mijn droom ooit nog ‘lid’ te worden van een moderne RAF (zie deel 24 van deze serie: http://robscholtemuseum.nl/micha-kat-lees-mee-met-vluchteling-micha-kat-24-jutta-ditfurth-ulrike-meinhof/) dan toch nog uitgekomen? Ik zou later in dat ‘clubhuis’ ook een presentatie geven over de zaak Demmink en het ‘grote Nederlandse pedo netwerk’ en over wat ik allemaal had meegemaakt met justitie en in de gevangenis, toen nog maar een jaar geleden.

Vanaf dat moment bracht ik de meeste tijd door bij haar in dat dorp in een prachtige omgeving – het was een heerlijke tijd, waarin we vooral ook veel complotzaken bespraken. Catharina zat in de alternatieve geneeskunde en leerde me van alles en nog wat: reïncarnatie, spiritualiteit, de ins en outs van het ‘politieke verzet’ in Duitsland, hasj-olie en de Duitse keuken. Ze heeft het complete dagboek van Maaike Vaatstra, de moeder van Marianne, in het Duits vertaald. Daar hebben we samen nog aan gewerkt. Ze kon heel lief zijn en zorgzaam, maar er zat ook een andere, donkere kant aan haar. Na een jaar – we zaten in mijn huis in Schiedam – zou ze opeens de benen nemen – in haar auto stappen en wegrijden. Ze was de hele avond al heel stil. Ik ben met haar nog bij mijn ouders geweest en zelfs bij mijn zus. Ik vroeg ‘hou je niet meer van mij’ toen ze op de drempel stond.

Das Wunder von Schweinfurt 1944 | Deutsche Untertassen vernichten 145 Superfestungen

Samen met Catharina onderzocht ik het ‘Wonder van Schweinfurt’, genoemd naar een stad vlak bij haar dorp, waar we vaak heen gingen -,naar de bioscoop en dan uit eten. Dit verhaal kwam vast en zeker uit haar koker. Schweinfurt was in de Tweede Wereldoorlog de meest gebombardeerde stad van Duitsland, omdat daar de kogellager fabrieken stonden van de Nazi’s. We kunnen ons thans met geen mogelijkheid voorstellen wat zo’n bombardement van honderden ‘B 17 flying fortresses’ betekende: alleen al het geluid, dat steeds dichterbij komt met de zekerheid, dat er honderden doden gaan vallen, mensen en kinderen levend zullen worden gekookt als ze niet uiteen worden gereten door het rondvliegende staal… Het boek The Bombing of Germany van Jorg Friedrich geeft een goede indruk van deze hel, die elk voorstellingsvermogen te boven gaat. Stel je voor, dat je een kind bent van 6, 7, 8 jaar oud en de hele lucht zwart ziet worden van de bommenwerpers, terwijl de oren van je hoofd vallen door het geraas en gebulder… niet een keer, maar vier, vijf, zes keer! Je hebt een levenslang trauma! Het ‘wonder’ zou zich hebben afgespeeld in 1944 toen 145 B 17’s op onverklaarbare wijze uit de lucht werden gehaald. Overal rond Schweinfurt werden gesmolten klompen staal gevonden – meer was er niet over van de Amerikaanse en Engelse bommenwerpers. Vlak na de oorlog werd hier veel over gesproken en verschenen er ook publicaties over (zie afbeelding), maar toen werd er ‘ingegrepen van hogerhand’ waarbij zelfs ooggetuigen zijn vermoord. Dit lezen we op een Duitstalige website (http://brd-schwindel.ru/unbekannte-flugobjekte-teil-1-der-unterschied/):

Der Vater war Augenzeuge dieses Wunders. Er hatte gesehen, daß alliierte Flugzeuge auf den Feldern bei Schweinfurt wie Klumpen am Boden lagen, deshalb, weil die alliierten Flugzeuge aussahen, als wenn eine große Hitze sie zu einem großen Klumpen zusammen gebraten hätte. Die Menschen waren verwirrt. Es war mystisch, denn dies und vor allem ohne eine wahrnehmbare Luftabwehr. Das Wunder avancierte zum Stadtgespräch.

Het ‘Wonder van Schweinfurt’ is – hiervan ben ik inmiddels overtuigd – het enige moment, waarvan vaststaat, dat Hitler zijn geheime wapens – UFO’s – heeft ingezet. De – zeer spaarzame – verklaringen en getuigenissen komen sterk overeen met wat de Amerikanen in 1946 en 1947 zouden meemaken op Antarctica tijdens Operation Highjump, die een einde moest maken aan de nieuwe nazi staat Neu Schwabenland, die onder het kilometers dikke ijs was gevestigd door Nazi’s, die vanaf januari 1945 met U-Boote naar de zuidpool waren gevlucht. De leider van deze expeditie, admiraal Richard Byrd, zou nadat zijn enorme aanvalsleger verwoestend was verslagen, verklaren in een interview met de Chileense krant El Mercurio (in de VS mocht dit niet worden gepubliceerd): ‘it’s a bitter reality that in case of a new war, the United States could be attacked by planes flying over one or both poles with incredible speed.’

Met Catharina ging ik op zoek naar mensen, die hier meer van moesten weten in en rond Schweinfurt. Op internet vonden we een lokale deskundige, die zo’n ineen geschrompelde B 17 zou hebben gezien of er nog ergens een zou weten te vinden, maar deze man wilde er niet over praten. In een boekhandel vroegen we, of ze ook boeken hadden over het ‘wonder van Schweinfurt’ – we kregen geen antwoord. In de bibliotheek was als ik me het nog goed herinner wel het een en ander te vinden – vage toespelingen, dat wel. Duidelijk was, dat er na 70 jaar nog altijd een taboe heerst op dit onderwerp.

Toen Catharina mijn appartement in Schiedam verliet was het mij nog niet duidelijk, of het nou definitief uit was of niet, maar die duidelijkheid kreeg ik snel genoeg, want ze ging zich tegen mij keren en gaf ook allerlei ‘compromitterende foto’s’ van mij aan mensen, die mij op internet wilden belasteren. Dit is een ander wonder: hoe mensen opeens kunnen veranderen.

91stBombGroup – Schweinfurt Mission Part 7/10

Gepubliceerd op 6 apr. 2009

This is Part 7/10 of a rare Schweinfurt Mission video involving the 8th Air Force during World War II. Visit www.91stbombgroup.com for more info.The date was October 14, 1943. American B-17’s began their flight mission from England and dropped their bombs in Germany. In this segment, B-17s drop their bombs over the target, then battle ME 109s on their return back to England.

MICHA KAT – LEES MEE MET VLUCHTELING MICHA KAT (63): S.J. SUYS-REITSMA | HELLEENSE MYTHOS
MICHA KAT – LEES MEE MET VLUCHTELING MICHA KAT (65): EDGAR ALLEN POE | THE FALL OF THE HOUSE OF USHER